hello ötletek

Lesd el Suga Paulina kedvenc mézeskalács receptjét!

Az egyik kedvenc cukrász tehetségünk, Suga Paulina mézeskalács sütéshez és díszítéshez ad most tippeket! Ha szeretnéd meglepni szeretteidet, kövesd Paulina lépéseit és szerezz örömet magadnak és a szeretteidnek karácsonyra!

Mézeskalács

Recept:

Hozzávalók:

Tészta:

  • 250 g méz
  • 2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 300 g vaj
  • 300g cukor/barnacukor
  • 1kg liszt
  • 1narancs héja
  • 1tk sütőpor
  • 3tojás

Máz:

  • 1kk citromlé
  • 1tojás fehérje
  • 200g porcukor

Mézet a fűszerekkel tűzhelyen felmelegítjük, és félre húzzuk. Több részletben hozzáadjuk a vajat és félretesszük hűlni. Tojásokat a cukorral kihabosítjuk hozzáadjuk a kihűlt masszát, és a többi hozzávalót. Összeállítjuk a tésztát, folpackba csomagoljuk, és 3-2-3 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és 180 C°-on 8-12 percig sütjük (méret és vastagság függő). Mázhoz a tojásfehérjét a citromlével elkezdjük habosítani és több részletben hozzáadjuk a porcukrot. Elkészítjük az íróka és a kitöltő mázunkat; az egyikkel tudjunk folyamatos vonalat húzni, a másik szépen terüljön. Színezhetjük is őket, majd töltsük habzsákba. A végét zárjuk el így nem fog kifolyni és száradni. Körvonalazás után betölthetjük a mézes felületét. Frissen díszíthetjük, vagy száradás után kap egy újabb réteget. Sziromcsővel fodrokat nyomkodhatunk, mintázott terülő mázba pedig márványos mintát kaphatunk. Instagramon nézz körbe ötletekért, várjuk az alkotásokat

Suga Paulina-ról

Suga Paulina cukrász, több mint 10 éve szenvedélye a sütés. Imádja a kihívásokat, amikor valami újat lehet alkotni.
Célja, hogy a sütés mindenki számára elérhető és szerethető legyen, bátran bele merjenek vágni és sikerélménnyel gazdagodjanak. Akár még azok is, akik eddig kerülték a konyhát.
Oktatóként, online workshopjain teszi lehetővé a cukrász szakma mélyebb elsajátítását. Instagram oldalán pedig számtalan receptet és hozzá tartozó videót oszt meg.

Vissza a cikkekhez